AŠTUNTOKAI TYRINĖJO MAISTO MEDŽIAGAS, ESANČIAS PASIRINKTUOSE PRODUKTUOSE

Paskelbta: Penktadienis, 25 rugsėjo 2020

Kokių pagrindinių maisto medžiagų (angliavandenių, riebalų, baltymų) yra maisto produktuose, galima lengvai išsiaiškinti atliekant paprastus bandymus. „Romuvos" progimnazijos aštuntokai per biologijos pamokas, naudodami jodo tirpalą, išsiaiškino, kuriuose produktuose yra krakmolo. Baltymų ieškojo pasitelkdami citrinos sultis ir pastebėjo, kad baltymai, veikiami citrinos sulčių, pavirsta į dribsnius. Kiekvienas žino, kad riebalai palieka dėmes ant popieriaus ar drabužių, todėl lengva buvo išsiaiškinti, kokiame produkte jų gausu. Baigę tyrinėti, aštuntokai pateikė išvadas, aiškinosi, ar iškeltos hipotezės pasitvirtino ar ne.
Mokiniai geriausiai mokosi iš savo asmeninės patirties ir atradimų. Kuo daugiau patirties, tuo geresni įgūdžiai. Atliekant įvairius tyrimus geriau suvokiamos skirtingų mokomųjų dalykų sąsajos, ugdomos aktualios kompetencijos: kritinis mąstymas, kūrybiškumas, tobulinami komandinio darbo ir bendravimo gebėjimai. Mokiniams yra svarbu suteikti laisvę rinktis, patiems tyrinėti – taip siekti patirti tikrąjį pažinimo džiaugsmą.
Biologijos mokytoja Sonata Puidokienė

Friday the 22nd - Romuva.